22 August, 2014

După lungi așteptări și muncă asiduă derulată de organizatori alături de voluntari, iată că festivalul de anul acesta a luat startul susținut de cel puțin cateva sute de participanți.  
  
Seară din cortul mare a fost deschisă de către Alin Girlea & Index Band, artist cunoscut pentru cantecul și videoclipul dedicat Romaniei și nevoiei sale după Dumnezeu de acum cațiva ani, melodie interpretată și aseară alături de alte cateva cantece noi de lăuda, ce exprimau bucurie și speranță in Dumnezeul Cel Preainalt pe un ritm dinamic de rock alternativ.  
O altă supriza din partea trupei a fost prezența copiilor lui Alin Girlea la clapă și tobe.
  
Următorii pe scenă au fost cei de Agape, mai exact trupa de inchinare a bisericii Agape din Timișoara. Aceștia nu au fost trupă de inchinare obișnuită pe care o intalnim des in bisericile noastre, ci au prezentat compoziții proprii adresate lui Dumnezeu acompaniate de un stil muzical ce depășea granițele rockului alternativ și mergea spre rockul puternic pe care il știm cu toții, stil care a atras publicul participant.  
  
Imediat după cei de la Agape au urmat cei de la Decean, trupă care nu mai are nevoie de nicio prezentare și al cărui renume atrage instant publicul. Deși trupă a interpretat piese foarte cunoscute publicului consumator de muzică creștină romanească, acesta a răspuns instant și foarte bine muzicii trupei, muzică dedicată in totalitate preamăririi lui Isus.
  
Relevant au fost următorii pe scenă și au fost, probabil, cea mai mare surpriză a serii alalturi de cei de la Dincolo de Ziduri. Parte a bisericii Metanoia din Timișoara, trupa a atras pe loc publicul prin stilul lor ce combină rockul alternativ cu muzică electronică. De altfel, piesă "Magnific" este dominată aproape in intregime de sunetul electronic, sunet ce a inceput să iși facă loc in muzică creștină in ultimii 2-3 ani și foarte atractiv pentru tinerii de azi.  
  
Hip-hoperul Boboc a incălzit din nou publicul aproape de miezul nopții, muzica să completandu-se perfect cu acompaniamentul rock de care a avut parte. De asemenea, acesta a realizat un featuring și cu cei de la Raza, trupă debutantă la festivalul de anul acesta.  
  
Totuși, atmosferă a fost aprinsă de către cei de la Dincolo de Ziduri. Trupă ce provine de la Casa Inchinării din Timișoara s-a schimbat radical in ultimii 4 ani transformandu-se dintr-o trupă tanără și modernă de inchinare intr-una ce poate fi catalogată chiar hard rock, stil muzical ce poate fi cu ușurință considerat unic in muzica creștină romanească. In ciudă schimbării de stil, versurile și temele lirice ale trupei au rămas nealterate. De asemenea, singurii membri rămăși in componența actuală sunt frații Kui și Mihai Popa.  
  
Prima seară din cortul mare a fost incheiată de către cei de la 4motion, o altă trupă rock care a și lansat un album la inceputul acestui an. Piesele trupei au fost presărate cu mărturii ale solistului Nimrod Szedlacsek despre cum a fost inspirat in compunerea pieselor și care, odată cu interpretarea   melodiei "Glasul Profetic", a indemnat publicul să proclame inviere peste orașele din care provin sau in care trăiesc. Mai mult, Nimrod a fost acompaniat la bass de către Răzvan Marcuci, cunoscut și pentru colaborarile cu Sunny, și unul din cei mai consacrați toboșari creștini din țară, Adrian Schiopu.  
  
Cea de-a două parte a serii, cea din Grajd, a fost deschisă de către Cristian Cazacu care, pe langă melodiile de suflet și cuvintele de cunoștință pe care le-a adresat publicului, a reușit să ducă la indeplinire o idee spontană primită in ultima seară a festivalului de anul trecut, și anume, aceea de a ne impărtăși cu toții din Cina Domnului. După acest moment, seara a continuat cu Sunny, Cristi Ungur & Ian Hannah, Adonai și Daniel Olcean.
how to live with hiv hiv symptoms in women first signs of aids